Житлово-комунальні реформатори переходять від слів до діла

Завершується перший, організаційний етап діяльності комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр». Його головним підсумком стало формування сучасної правової бази житлово-муніципальних перетворень. На часі — втілення написаного у життя та реальні, практичні зміни.

Відповідно до початкового бізнес-плану до жовтня 2011 року необхідно було здійснити перелік заходів зі створення підприємства, розпочати роботу з розробки спеціалізованого програмного забезпечення, інвентаризації та передачі житлового фонду на баланс «ЄРЦ».

Днями очікується запуск робочої версії сайту domivka.if.ua, на якому кожен з мешканців, використовуючи персональний пароль, зможе отримати інформацію про витрати та платежі за своєю квартирою та будинком. Завершується створення єдиної бази споживачів.

Повністю прийнято житловий фонд, що знаходився на балансах ЖЕО №1, 5, 6. Розпочато приймання будинків на територіях ЖЕО №2, 7 та 9.

В даний час проводиться робота з укладання господарських договорів з виробниками відповідних послуг. «Одна з ключових місій створення КП «Єдиний розрахунковий центр» — формування в Івано-Франківську ринку житлово-комунальних послуг, — стверджує директор підприємства Вадим Войтик. — Нашими спеціалістами розроблено базові умови конкурсів на надання послуг з утримання будинків, які будуть проводитись за комунальними округами».

Ближчим часом вийде друком спеціальний випуск газети «Західний кур’єр», присвячений житлово-комунальній реформі з текстами договорів з мешканцями.

За підсумками численних робочих зустрічей та консультацій створено правове поле реформи. Відповідні рішення було розроблено фахівцями КП «Єдиний розрахунковий центр» та схвалено виконавчим комітетом і сесією міської ради. Зокрема, це:

  • Положення про порядок організації та проведення громадських слухань для доведення розрахунку тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території в місті Івано-Франківську
  • Перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
  • Порядок встановлення та обслуговування домофонів
  • Положення про дольову участь у поточному та капітальному ремонтах багатоквартирних житлових будинків
  • Питання прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків
  • Рішення про структуру, періодичність та строки надання та основні умови надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

Головними завданнями етапу реалізації перетворень, що триватиме згідно плану до червня 2012 року стануть:

  • Оприлюднення побудинкових тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій та проведення громадських слухань за комунальними округами
  • Складання побудинкових актів огляду, що матимуть наслідком плани робіт з поточного та капітального ремонтів житлового фонду
  • Впровадження нової системи виконання поточних ремонтів на засадах співфінансування
  • Проведення конкурсів між виробниками
  • Запровадження альтернативних форм оплати комунальних послуг та механізмів компенсації за їх неналежне надання, а також вжиття заходів до створення єдиної квитанції
  • Створення контакт-центру, спрощення процедур видачі довідок тощо.

«Мешканці повинні знати за що платять і мати можливість не платити за те, чого не отримали, — стверджує Вадим Войтик. — Головним результатом житлово-комунальних перетворень у нашому місті повинна стати нова якість послуг, альтернативи цьому немає».

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 26.09.2011 13:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини