Депутатський корпус підтримав поділ всіх тарифів на три групи

Вчора  на засіданні ХІ сесії Івано-Франківської міської ради, депутатами був зроблений ще один крок в реалізації реформування житлово-комунального господарства міста, всі послуги відтепер поділені на три групи: обов’язкові, першочергові та додаткові.

«Депутатський корпус підтримав поділ всіх тарифів, те, що ми зараз називаємо квартплатою, на три групи, тому  що за законом, мешканці мають право відмовитися від окремих послуг, а межа цієї відмови ніким не встановлена, крім тих послуг, які потрібні для забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану відповідного будинку. Перша група, це ті, від яких не можна відмовитися взагалі. Послуги другої групи - від яких мешканці можуть відмовитися за певної кваліфікованої більшості, для того, щоб ця більшість не була стовідсотковою депутати погодилися на цей поріг 75 %, тобто 75% квартир у будинку зможуть відмовитися від послуг другої групи, прикладом цього є прибирання сходової клітки,яку будуть забезпечувати її самостійно. І третя група послуг  - це послуги, від яких відмова спрощена, тобто більше половини мешканців мають право написати відповідну заяву»,- розповів Вадим Войтик, директор підприємства «Єдиний розрахункових центр».

Виконувати житлово-комунальні послуги буде субпідрядник, яким виступлять місцеві ЖЕО.

«Мова йде про договори з КП «Єдиний розрахункових центр», яке буде єдиним виконавцем послуг. А Єдиний розрахунковий центр, вже відповідно до пізніше проведених конкурсів з чинними ЖЕКами, буде замовляти фактичне виконання цих послуг у субпідрядника, зараз ми маємо на увазі, що переважно це будуть ЖЕКи», - додав Вадим Войтик.

Леся, 08.07.2011 12:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини