Михайло Вишиванюк зайнявся тарифами житлово-комунальних підприємств

Тарифи на послуги  житлово-комунальних господарств у Івано-Франківській області будуть переглянуті через їх необґрунтованість. І правоохоронні органи з’ясують причини їх  зростання.

«Цілий ряд житлово-комунальних господарств встановили необґрунтовані тарифи на водопостачання і водовідведення. І ми сьогодні підняли питання, щоб тарифи привели до порядку, щоб не обдирали людей, не брали лишні гроші. Ми доведемо до совісті керівників житлово-комунального господарства і залучимо до роботи правоохоронні органи, щоб перевірити виправданість встановлених тарифів», - розповів голова ОДА Михайло Вишиванюк.

Найвищі тарифи зафіксовані у Рожнятівському, Тлумацькому та Тисминецькому районах. За словами експерта з ціноутворення, це зумовлено тим, що більша половина коштів іде на виплату заробітних плат.

«Найвища собівартість водопостачання за результатами роботи у першому кварталі поточного року була у таких комунальних підприємств: Рожнятівводгосп –  водопостачання складає 11,1 грн за м. куб.,  Тлумачводоканал – 9,31 грн за м.куб. Хоча середня собівартість по області складає 3,4 грн за м.куб.», -  повідомив Руслан Гусак, заступник голови ОДА.


Леся, 08.06.2011 16:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини