Чисту воду отримають тільки «грамотні» райони

В рамках загальнодержавної програми «Питна вода» до Міністерства регіонального розвитку та будівництва житлово-комунального господарства України, подано 20 проектів постанови інстанцій до очистки питної води в закладах соціальної сфер, фінансування яких планується здійснювати за кошти державного бюджету.

«Будівництво станцій пом’якшення води буде в містах Городенка, Рогатин, Тлумач. Реконструкція тринадцяти систем фільтрувальної станції в місті Івано-Франківську, будівництво водопроводу в селищі Ланчин та водозабору в селищі Верховина. Загальна вартість виконання цих робіт становить 14, 7 мільйона гривень», розповів на засіданні колегії ОДА Руслан Гусак, заступник голови облдержадміністрації.

Вже скоро пять районів Івано-Франківської області матимуть змогу споживати майже 100-відсотково очищену питну воду.

«Системи доочистки води, де після відповідної обробки  якість її буде становити 99, 9 %  будуть спорудженні: в  Галицькому районі п’ять таких установок , Калуському – три,   Коломийському – два, в Рогатинському –  п’ять , в Тисменицькому – два та місті Коломия – три установки», — розповів Руслан Гусак.

Проекти подали всі райони, але через невідповідне оформлення, Контрольна комісія відібрала тільки вище зазначені райони. Така неграмотність  обурила голову обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка.

«Хіба в тих районах, що неправильно оформили проекти люди не хочуть пити чисту воду?», запитав Михайло Вишиванюк.

 На що Руслан Гусак відповів: «Я збирав заступників всіх голів райдержадміністрацій та заступників голів, які відповідають за житлово-комунальну сферу і доводив до їх відома, яким чином потрібно оформляти проекти. На жаль, на сьогоднішній день ця робота виконується досить погано».

Леся, 07.06.2011 11:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини