Керівник проекту «Статус» Вадим Войтик заявляє про своє неправомірне відсторонення від роботи

Вадим Войтик, генеральний директор компанії «Економічна медіагрупа» та шеф-редактор проекту «Статус. Економічні відомості», що належать до холдингу «Медіа Інвест Груп», відсторонений від роботи і звільнений з посади.

Як повідомив «Телекритику» сам Вадим Войтик, роботодавці заявили про те, що збираються припинити співпрацю з ним, і запропонували або подати заяву на звільнення за власним бажанням, або бути звільненим за статтею.

«Президент холдингу Олександр Харебін та його заступниця Ірина Андрющенко запропонували мені на вибір підписати два варіанти протоколу зборів компанії-засновника, на яких я насправді не був присутній, хоча моє прізвище було у них зазначене, - сказав «ТК» Вадим Войтик. – За одним із них я був звільнений за власним бажанням, за іншим – через службову недбалість та порушення певних статей. Мене попередили, що у разі, якщо я не підпишу заяву на звільнення, мене можуть притягти до адміністративної відповідальності». Пан Войтик заявляє, що готовий надати аудіозапис цієї розмови.

За словами Вадима Войтика, претензії, які були пред’явлені керівництвом, полягали у начебто створенні паралельного проекту та непрозорій звітності. Ці звинувачення пан Войтик відкидає, наголошуючи, що створив проект «Статус» та вів його протягом 8 років, і робив це «практично на ентузіазмі». Зараз, на думку Вадима Войтика, керівництво почало реструктуризацію «Статусу», аби, можливо, використати розвинену мережу регіональних редакцій для іншого проекту. Він стверджує, що 22 лютого в івано-франківському офісі «Статусу», де розташовані сервери усього проекту, відбувається вилучення оргтехніки за наказом новопризначеного генерального директора Марини Колесникової. «Я не маю підстав віддавати комусь цю техніку, адже мене не ознайомили із наказом про моє звільнення та призначення пані Колесникової, лише з якимись протоколами», - сказав «ТК» Вадим Войтик. У разі, якщо люди, що назвались представниками інвесторів, застосовуватимуть силу, каже пан Войтик, працівники офісу готові звернутись до правоохоронців. Він також повідомив «ТК», що директори усіх регіональних офісів написали заяви на звільнення, хоча їм було запропоновано продовжувати співпрацю з «Медіа Інвест Груп».

У телефонній розмові з «ТК» Олександр Харебін підтвердив, що Вадим Войтик відсторонений від виконання обов’язків генерального директора «Економічної медіагрупи» та шеф-редактора проекту «Статус». «Він не йде за власним бажанням – його звільнено. Це я можу сказати вже зараз, а більш розгорнуту заяву щодо причин цього кроку ми зробимо у понеділок. Призначений новий генеральний директор «Економічної медіагрупи» - Марина Колесникова. Проект працює у звичайному режимі, у нас нічого не зміниться», - сказав Олександр Харебін. Він спростував твердження Вадима Войтика щодо тиску на останнього з метою змусити його підписати протокол.

Як і Олександр Харебін, Марина Колесникова пообіцяла надати розгорнуті коментарі 25 лютого. «ТК» повернеться до цієї теми, отримавши коментарі керівництва «Медіа Інвест Груп».

Нагадаємо, «Статус» - національний мережевий медіапроект, до складу якого входять тринадцять тижневиків ділової інформації для шести регіонів: «Схід», «Дніпро», «Донбас», «Захід», «Київ» та «Південь», а також інтернет-портал status.net.ua. Видається з жовтня 2005 року.

До холдингу «Медіа Інвест Груп» входять щоденна ділова газета «Экономические Известия», стрічка новин izvestia.info, журнали «Эксперт Украина», «Expert Ukraine», «Украинский Бизнес Портал», журнали «Вещь», «Driver», «Металл», «LQ» та LQ Driver, рекламний сейлз-хаус «MS Media», збутова компанія СМГ та підписне агентство «Статус».
old_editor, 12.03.2008 01:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини