У Анушкевичуса кажуть, що Вовк не поважає мера

Прес-секретар міського голови Івано-Франківська Ірина Макацарія заявляє, що відкликання Іваном Вовком заяви про звільнення з роботи є «неповагою та не сприйняттям рішення Віктора Анушкевичуса щодо кадрових змін керівництва ТРК».

Про це в ексклюзивній розмові з репортером IA MALAKAVA повідомила сама Ірина Макацарія.

За її словами, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус назвав дії Івана Вовка «ударом у спину».

Ірина В’ячеславівна пояснила, що недовіра до керівництва ТРК «Вежа» виникла через два приписи Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, які вона видала в ході двох планових перевірок протягом 2007 року. Керівник прес-служби заявила, що у квітні 2008 року на муніципальній телерадіокомпанії буде проведена третя планова перевірка Нацради і керівництво міста побоюється, що вона може бути для цього медіа фатальною.

Прес-секретар міського голови Івано-Франківська Ірина Макацарія вважає, що зараз мовлення на ТРК «Вежа» не виконуються у повному обсязі відповідно до умов ліцензії. Про це вона повідомила посилаючись на проведений нещодавно власний моніторинг ТРК.

Зауважимо, на прохання репортера MALAKAVA ознайомитися із результатами цього моніторингу, п. Макацірія заявила, що жодних документів показувати не буде.

Прес-секретар міського голови також повідомила, що раніше у Віктора Анушкевичуса були дві окремі опозиційні ланки. Перша: зброя-наркотики-Регіони, а друга: БЮТ-НУНС.

«Івану Вовку вдалося об’єднати ці дві опозиційні ланки в одну. Тепер вона виглядає так: зброя-наркотики-Регіони-ІВАН ВОВК- БЮТ-НУНС», - сказала Макацарія. Керівник прес-служби вважає, що відтепер «все, що є неморальним, незаконним та неприйнятним для людей є в опозиції до міського голови».

Зауважимо, що раніше Олена Кривша, керівник контрольно-аналітичного департаменту Нацради заявила, що ТРК «Вежа» на сьогодні не має ніяких стягнень – ані попереджень, ані штрафів. Проте у грудні 2007 року було проведено моніторинг «Вежі», і за його результатами до керівника компанії скеровано лист-попередження, у якому вказувалося на порушення ст. 9 Закону «Про телебачення і радіомовлення» (обсяг вітчизняного продукту), а також рекомендувалося ці порушення усунути. 20 грудня 2007 року розпочалася перевірка ТРК «Вежа», яка встановила певні ознаки порушень, але результати цієї перевірки ще не розглядалися Нацрадою.

Однак, максимальна санкція, яку може накласти Нацрада на компанію за результатами перевірки, - це одне попередження. А подати до суду про анулювання ліцензії Нацрада може, тільки застосувавши до компанії весь арсенал попереджувальних санкцій, тобто три попередження і штраф. Отже, виходить, що говорити про загрозу для ліцензії «Вежі» явно передчасно.

Як повідомляла MALAKAVA, 21 лютого 2008 року міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зустрівся із працівниками муніципальної телерадіокомпанії «Вежа» та повідомив про кадрові зміни керівництва ТРК. Віктор Анушкевичус повідомив, що прийняв рішення звільнити теперішнього директора ТРК «Вежа» Івана Вовка, а на його місце призначити свого прес-секретаря Ірину Макацарію.
old_editor, 12.03.2008 01:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини