Палійчук натякнув, що підтримує Вовка та радить Анушкевичусу замислитися

23 лютого прес-служба ІФ ОДА оприлюднила заяву голови Івано-Франківської облдержадміністрації Миколи Палійчука з приводу звільнення виконувача обов’язків директора муніципальної ТРК «Вежа» Івана Вовка.



На думку губернатора, беззастережною і непорушною є цінність свободи слова та права громадян на повну та збалансовану інформацію. Свобода слова є незаперечним здобутком Майдану.

«Дивує та примушує замислитися ситуація, коли у муніципальному ЗМІ одночасно звільняються 12 журналістів», - йдеться у заяві Миколи Палійчука.

Голова Івано-Франківської ОДА переконаний, що «кадрові рішення у керівництві медіа будь-якої форми власності мають бути обґрунтованими та недвозначними – тільки за цієї умови такі зміни не викликають сумнівів та підозр, особливо зважаючи на те, що власником ТРК «Вежа» є міська рада Івано-Франківська. Тому ця ситуація є громадською, а не приватною справою. Мова йде не про звільнення чи працевлаштування 12 журналістів, а про захист фундаментальних цінностей, на яких заснована наша держава. Сподіваюся, що ТРК «Вежа» залишиться об’єктивним і різнобічним медіа, якому й надалі довірятимуть франківчани».

Микола Палійчук вважає, що ситуація на ТРК «Вежа» стала ще одним прикладом того, що роздержавлення є одним із найважливіших кроків для забезпечення свободи слова.

Як повідомляла MALAKAVA, 21 лютого 2008 року міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зустрівся із працівниками муніципальної телерадіокомпанії «Вежа» та повідомив про кадрові зміни керівництва ТРК. Мер повідомив, що прийняв рішення звільнити теперішнього директора ТРК «Вежа» Івана Вовка , а на його місце призначити свого прес-секретаря Ірину Макацарію.
old_editor, 12.03.2008 01:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини