Forbes не побачив у Івано-Франківській області незвичайних визначних пам´яток

Журнал Forbes склав список найбільш незвичайних визначних пам´яток Східної Європи. У рейтинг потрапили Одеський театр опери та балету і кримська Червона печера, однак, немає жодного об´єкту із Івано-Франківщини.

"Мадам Батерфляй у Віденській державній опері занадто дорога? Ощадливі оперофіли могли б відправитися в Україну за такими ж чарівними, але поки ще набагато більш дешевими, враженнями, в Одеський театр опери та балету. Але дійте якнайшвидше, інакше не встигнете зарезервувати місце в цій східно-європейській гарячій точці", - пише Forbes.

У список найцікавіших визначних пам´яток також увійшла Червона печера (Кизил-Коба) в Алушті. Це найбільша печера на Кримському півострові. Довжина її залів досягає 70-80 метрів, висота - до 30 метрів. Площа Червоної печери становить 52 600 кв. м. На її частку припадає 19% загальної довжини, 30% площі і 13% обсягу всіх порожнин Криму.

"З тих пір, як ввели євро, туристи почали шукати нові історичні місця, і, таким чином, відкрилися ворота в Східну Європу із цілим потоком туристів, готових збагатити бюджет країн за рахунок свого бажання побачити Барокко в таких країнах, як Україна і Чехія, і пишноту італійського Ренесансу в Болгарії...", - відзначила Джулія Глозман, менеджер Нью-Йоркського агентства Complete Travel and Visa Center, що спеціалізується на організації туристичних поїздок у пострадянські країни.

Дуже прикро, що журнал Forbes не виділив жодної незвичайних визначних пам´яток. Нагадаємо, раніше Івано-Франківщина направила в оргкомітет Всеукраїнської просвітницької акції «7 природних чудес України» відомості про три унікальні об´єкти, що, на думку обласної влади, претендують на це звання: комплексна пам’ятка природи загальнодержавного значення “Скелі Довбуша”, що у селі Бубнище, Старунський грязьовий вулкан у селі Старуня Богородчанського району та Дністровський каньйон, що на території трьох районів - Тисменицького, Тлумацького та Городенківського.

Крім українських визначних пам´яток у рейтинг потрапили: Державний музей-заповідник Петергоф (Санкт-Петербург, Росія), Археологічний комплекс Небет Тепе (Пловдив, Болгарія), Національний парк Плитвицькі озера (Хорватія), Соляна шахта у Величці (Польща), Площа Старого Міста (Староміська площа) (Прага, Чехія), Фортеця Берат (Албанія), Замкова гора (Вархедь) (Будапешт, Угорщина), Замок Ланьцут (Польща), Озеро Блед (Словенія).
old_editor, 12.03.2008 01:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини