На програму реформування і програму «Питна вода» область отримає близько 18 мільйонів гривень — Дерев’янко

Програма реформування і програма Питна вода виправдали себе, вважають чиновники. Цього року на їх реалізацію Прикарпаття отримало у три рази більше коштів, ніж минулоріч.

«В минулому році держава передбачала 500 млн. на програму реформування і програму «Питна вода», з них область отримала 7,2 млн. В цьому році ми маємо 100 млн. на програму реформування і 370 на програму «Питна вода», це практично то саме,що минулого року,  але область вже в цьому році отримає по першій програмі 7,6 млн. і по другій - 10,6 млн. по централізованому водопостачанню і плануємо, бо дійсно ще не підписаний наказ,  5,1 млн. по доочистці води.  Тобто, якщо ми просумуємо ці цифри, то переконаємось, що ця команда спрацювали втричі краще», - розповів Олександр Дерев’янко, начальник управління житлово-комунального господарства ОДА.

В зв’язку з такими невеликими коштами, що виділені на програму реформування, було вирішено зосередити увагу на збереженні теплової енергії будинків.

«Ми в минулому році робили 50 будинків, десь по якомусь елементу проводили ремонти, цього року ми плануємо зробити декілька будинків, але показати, що ми робимо комплекс заходів. Тобто утеплення фасадів, ремонт даху, ремонт підвальних розгалужень, встановлення індивідуального теплового пункту, який би дозволив регулювати подачу теплової енергії. Втрати теплової енергії після модернізації в три-чотири рази зменшуються», - зауважив Олександр Дерев’янко.

Леся, 18.07.2011 12:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини