СБУ завадила податківцю привласнити державне майно на 62 тисячі гривень

Набув законної сили вирок Коломийського міськрайонного суду за кримінальною справою, порушеною СБУ, яким заступника начальника районної державної податкової інспекції у Косівському районі – начальника відділу прострочених податкових зобов’язань засуджено до позбавлення волі за заволодіння державним майном шляхом зловживання службовим становищем.

У зв’язку з виконанням службових обов’язків, працівнику ДПІ стало відомо, що на території довгобуду лікувально-реабілітаційного центру у Косівському районі тривалий час знаходиться велика кількість будівельних матеріалів – бетонних плит перекриття, які належать державному підприємству.

Для того, щоб надати крадіжці видимість законності, чиновник фальсифікував акт обстеження довгобуду комісією ДПІ, в якому визначив будівельні матеріали як так, що не мають власника, при чому вдвічі зменьшив їхню кількість.

Підроблені документи обстеження дали чиновнику можливість реалізувати обліковану половину будівельних матеріалів через Прикарпатську універсальну товарну біржу, і таким чином отримати пакет легальних документів про їхній продаж.  Другу, не обліковану, половину будівельних матеріалів податківець збув своєму знайомому, при цьому надав останньому легалізовані документи про походження і біржовий продаж першої партії бетонних плит. Таким чином, службовець незаконно заволодів майном державного підприємства на суму 62 775 гривень.

Стосовно чиновника було порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч.1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Суд визнав його винним у вчиненні цих злочинів та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років. У зв’язку з дієвим каяттям (чоловік повністю відшкодував вартість привласненого майна) суд встановив йому іспитовий термін два роки, а також позбавив права обіймати керівні посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на 1 рік 2 місяці та заборонив займати атестовані посади в правоохоронних органах, пов’язані з виконанням функцій представника влади.

Прес-центр СБ України

Леся, 07.07.2011 14:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини