Ніхто не має права вивозити гравій із річок — Гошовський

Вчора в Івано-Франківській ОДА відбулося звужене засідання ради економічних реформ, на якому вирішувалося питання упорядкування в області заготівлі піщано-гравійних матеріалів. Основною причиною засідання стало незаконне видобування гравію.

«До мене поступає дуже багато скарг, як від правоохоронних органів, так і від місцевих. Вони полягають у тому, що місцеві органи влади жаліються на правоохоронців, що як тільки проходить несанкціонований забір гравію, тобто на калим, то нема нікого, ні ГАІ, ні природоохоронного інспектора, гравій беруть всі, хто тільки хоче. Як тільки проводиться організований забір гравію, для потреб сільської ради, з’являються усі. Ми повинні поставити цьому крапку і випасати чіткі правила гри»,- зауважив Михайло Вишиванюк, голова Івано-Франківської ОДА.

За словами головного прокурора області, ніхто не має права за законом взагалі вивозити гравій з річок.

«Водний кодекс каже чітко, що можуть проводитися на водних об’єктах роботи пов’язані з будівництвом гідротехнічних споруд, поглиблення дна для судноплавства видобування корисних копалин, крім піску, гальки і гравію в руслах малих і гірських річок, а в наші річки якраз до таких і відносяться, крім Дністра», - повідомив Микола Гошовський, прокурор Івано-Франківської області.

Тому, щоб не виникало проблем із законом було вирішено назвати видобуток гравію проведенням руслоочищувальних робіт. Та рішення ради приймалося за зачиненими дверима, без участі журналістів. Як згодом стало відомо, затвердять питання процесу видобутку гравію наступному засіданні обласної ради.

Леся, 06.07.2011 12:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини