Регіонала, що вкрав нафту, виправдали завдяки грамотам від Януковича й Азарова

Заступник глави Богородчанського осередку Партії регіонів украв цистерну нафти, однак уник покарання.

Суддя звільнив його від покарання, взявши до уваги наявність у злочинця грамоти від прем'єра Азарова і листа-подяки від президента Януковича.

Як стало відомо "Делу", злочин стався ще в грудні 2010 року.

Заступник керівника держпідприємства, що на той момент виконував обов'язки директора "Богородчанинафтогаз", розповів судові, що до кінця минулого року на підприємстві зібрався великий обсяг емульсії, яка за своїм складом була неякісна і не підлягала продажу. У зв'язку з цим він вирішив купити якісну нафту, щоб змішати з емульсією і продати.

Коли оборудка підходила до кінця, вантажівку з продуктом зупинила патрульна служба ДАІ і вже через 5-10 хвилин до них під'їхали представники служби безпеки "Укртатнафти". Усе закінчилося арештом і кримінальною справою.

7 червня 2011 року Шевченківський районний суд Чернівців визнав підсудного винним за декількома статтями Кримінального кодексу, у тому числі за крадіжку і зловживання службовим становищем, що загрожували йому тюремним ув'язненням на 4 роки.

Однак суд врахував, що відповідно до характеристики з Богородчанської районної організації Партії регіонів, винний свою основну роботу поєднує з виконанням обов'язку заступника глави районної парторганізації.

Неодноразово надавав допомогу інвалідам і малозабезпеченим людям, школам і дитячим установам, за активну громадську діяльність нагороджений листом-подякою від президента України Віктора Януковича і грамотою від прем'єр-міністра Миколи Азарова, пише "Дело".

Леся, 04.07.2011 16:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини