СБУ затримала на хабарі працівника Головавтотрансінспекції

Співробітники СБУ затримали на хабарі провідного спеціаліста відділу державного контролю територіального управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області.

Службовець вимагав і одержав хабара у сумі 1500 гривень у приватного перевізника за не позбавлення його ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень.

Наприкінці минулого року цей службовець Головавтотрансінспекції провів перевірку дотримання приватним перевізником умов ліцензії. У ході перевірки він виявив порушення та наклав штраф у сумі 1700 гривень. Однак, крім штрафу, службовець зажадав отримати ще й хабар. У протилежному випадку погрожував позбавити перевізника ліцензії або, проводячи такі перевірки постійно, унеможливити нормальну роботу.  

При затриманні співробітниками СБУ, службовець зробив спробу втекти, однак його затримали та вилучили одержаний ним хабар у сумі 1500 гривень.

За фактом одержання хабара службовою особою, поєднаного з вимаганням, прокуратурою області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України.

За аналогічний злочин у грудні 2010 року було засуджено заступника начальника відділу державного контролю територіального управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області, котрого СБУ затримала на хабарі у 1300 гривень, які він вимагав у приватного перевізника. Івано-Франківський міський суд засудив його до позбавлення волі на термін від 5 років з відстрочкою виконання покарання на 2 роки, з позбавленням права обіймати певні посади на термін 2 роки 6 місяців.

 

Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області

Леся, 29.06.2011 11:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини