Понад 5 тисяч кущів наркотичних конопель виявила та вилучила СБУ на Прикарпатті

15 червня ц.р. співробітники  СБУ виявили посіви наркотичних конопель та незареєстровану вогнепальну зброю у селі Хотимир Тлумацького району Івано-Франківської області.

На околиці села, на території Хотимирського сільськогосподарського рибоводного фермерського господарства співробітники СБУ виявили два поля та одну ділянку, де росли кущі конопель. Площа посівів становить близько 0,5 гектара. Спільно зі співробітниками органів УМВС в області з полів було зібрано 5420 молодих кущів конопель. 

В одному з господарських приміщень рибоводної ферми було також виявлено та вилучено три незареєстрованих мисливських рушниці та набої до них.

Матеріали передано за належністю до органів УМВС для вирішення питання про порушення кримінальної справи.

У 2010 році у селі Хотимир СБУ вилучила марихуани на 4,5 мільйони гривень, нарізну вогнепальну зброю, виявила нарколабораторію, склади готового наркотику, зорані поля, де вирощувалося зілля.

Троє учасників викритого СБУ хотимирського наркоугрупування зараз відповідають перед судом у кримінальній справі, порушеній у жовтні 2010 року за ч. 3 ст.28, ч. 2 ст.310 (незаконний посів та вирощування конопель у складі організованої групи з метою збуту), ч.3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою). Вони можуть отримати від 8 до 12 років позбавлення волі.

Прес-центр СБ України

Леся, 17.06.2011 15:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини