Проти екс-заступниці мера Калуша Віталіни Радецької треба порушити кримінальну справу

Сьогодні на сесії Івано-Франківської обласної ради депутати підняли питання, яке стосується скандальної екс-заступниці мера Калуша Віталіни Радецької, яка обізвала галичан циганами немитими, а після розголосу справи написала заяву на звільнення за власним бажанням.

Депутати вважають, що Віталіна Радецька, як мінімум, мала бути звільнена по статті за грубе порушення закону про службу в органах місцевого самоврядування. Саме тому депутати вирішили рекомендувати меру Калуша Ігорю Насалику та депутатам Калуської міської ради переглянути рішення про звільнення Віталіни Радецької.

Окрім того, депутати вважають, що проти Віталіни Радецької можна порушити кримінальну справу за розпалення міжнаціональної ворожнечі. Про це говорив у своєму виступі народний депутат Зіновій Шкутяк, який навіть надіслав до обласного прокурора відповідне звернення. Про те, що проти Віталіни Радецької треба порушити кримінальну справу вважає і ще один народний депутат Євген Гірник. Він каже, що консультувався з цього приводу із юристом Миколою Оніщуком і той вважає, що є підстави для того, аби проти скандальної лікарки порушити кримінальну справу.

Депутати обласної ради теж вирішили звернутися до обласного прокурора, аби він детально розглянув справу Радецької і дав заключення, чи можна притягнути її до відповідальності.

Окрім того депутати рекомендували головам усіх рад і адміністрації уважніше ставитися до підбору кадрів.

Леся, 10.06.2011 17:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини