Триває конфлікт громади с. Буковець із «донецькими інвесторами», які хочуть оволодіти легендарним «Писаним каменем»

 5 червня  2011 р. № 35

                                                                                     Сесії Івано-Франківської

                                                                                     обласної ради

 

                                                                                     Голові Івано-Франківської

                                                                                     ОДА

                                                                                     М.Вишиванюку

 

                                                                                     Прокурору області

                                                                                     М. Гошовському

 

                                                                                     Начальнику  Управління

                                                                                     СБУ  в області

                                                                                     М.Курнику 

 

 

                               ДЕПУТАТСЬКЕ  ЗВЕРНЕННЯ

 

 

             Тривалий час тліє відкритий суспільний конфлікт громади с. Буковець Верховинського району проти т.зв. «донецьких інвесторів», за оволодіння останніми в оренду легендарного «Писаного каменю».

             Схід громади села Буковець категорично відмовило «донецькому інвестору» в оренді земельної ділянки, на якій розташований даний витвір природи. Всупереч волі громади села, землекористувачів даних земельних ділянок – фізичних осіб, простих громадян України, місцевих гуцулів, мешканців даного села, зі сторони голови Верховинської РДА та прокурора району, здійснюється відверто цинічне рейдерське захоплення даними земельними ділянками в інтересах виключно «донецьких замовників».

             Прокуратура району опротестовує в суді Акти на право користування (володіння) даними земельними ділянками, розриває дію договорів оренди, тощо. Проти мешканців с. Буковець, які володіють на різних правах земельними ділянками, на яких знаходиться «Писаний камінь», владою району, в особі голови Верховинської РДА та прокурора району, влаштовано довготривалий системний терор, які відверто вимагають від законних землекористувачів продати або відмовитися від володіння своїми земельними ділянками, виключно в інтересах визначених осіб!

             Ці дії відбуваються всупереч Конституційним правам громадянина, Закону України «Про власність в Україні», Земельному кодексу України, іншим законам. Державні службовці, якими є голова РДА та прокурор району, всупереч Присяги державного службовця України, зловживаючи своїм службовим становищем,  використовуючи державну службу в корисливих цілях, дії яких демонстративно порушують проголошену президентом України В.Януковичем програму тотальної боротьби з корупцією та корупціонерами, дискредитують честь та гідність державних службовців України, підривають авторитет державної влади в очах громадськості та суспільства, потребують негайної уваги силових структур покликаних не «кришувати», а каленим залізом випалювати анти законні прояви влади, корупціонерів та «бізнесменів в погонах і при владі»!

            Враховуючи вищеперелічене, а також численну інформацію в ЗМІ, що тривалий час висвітлюють дані події, на які станом на даний момент вищестояща влада (обласна!) жодним чином не відреагувала належним чином, звертаюся до кожної державної інстанції зокрема, в межах своєї компетенції, вжити всіх вичерпних дій по здійсненню термінової перевірки з виїздом на місце контролюючих служб, вивченню всіх обставин конфлікту від самих мешканців        с. Буковець, Буковецького сільського голови, депутатів сільської ради, інших осіб, з метою застосування відповідних заходів по притягненню винних до кримінальної відповідальності та негайного звільнення з займаних посад.

           Дане питання вважаю вкрай необхідним включити до порядку денного чергової сесії Івано-Франківської обласної ради 10 червня ц.р., запросити на сесію Буковецького сільського голову, сільських депутатів, зацікавлених землекористувачів і постраждалих громадян – мешканців села, голову Верховинської РДА та прокурора району. Дане питання включити до порядку денного сесії під номером від №№ 1-3.

                   

 

          З повагою,

 

 

Депутат обласної ради                                                                         Юрій Романюк

Леся, 06.06.2011 14:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини