На Прикарпатті за матеріалами СБУ за хабар засуджено суддю та секретаря судових засідань

Набув законної сили вирок Стрийського міськрайонного суду, яким суддю Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області та секретаря судових засідань цього суду визнано винними у одержанні хабара, поєднаному з вимаганням.

Співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність судових посадовців у листопаді 2010 року, коли суддя за посередництва секретаря вимагав хабара у місцевого приватного підприємця за закриття кримінальної справи.

Співробітники СБУ затримали правопорушників у службовому кабінеті судді під час розподілу між ними частини хабара у сумі 1500 гривень.

Стосовно зловмисників органами прокуратури були порушені та розслідувалися кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2. ст.368 (одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Вироком Стрийського міськрайонного суду суддю визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з судовою діяльністю, строком на 2 роки. Відповідно до ст.75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробовуванням з іспитовим терміном 2 роки. Суд також визнав винним колишнього секретаря судових засідань та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років з іспитовим терміном 1,5 роки та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з судовою діяльністю, терміном на 2 роки.

Прес-центр СБ України

Леся, 01.07.2011 14:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини