Гарань: "Наша Україна" має визнати помилки, а Ющенко - піти в тінь

Політолог Олексій Гарань сумнівається у тому, що присутність екс-президента України Віктора Ющенка у партійному списку "Нашої України" дозволить цій політсилі подолати прохідний бар'єр під час наступних виборів до Верховної Ради.

Про це експерт заявив у коментарі сайту Газета.ua 

"Якусь частину прихильників Ющенко ще має. Насамперед, на Заході України. Але те, що відбулось після президентських виборів, показало хибність його позиції у голосуванні проти всіх. Це голосування не просто підіграло Януковичу, а й мало фатальні наслідки для країни", - вважає Гарань.

"Чи допоможе участь Ющенка в цілому "Нашій Україні" подолати прохідний бар'єр, у цьому в мене є великі сумніви", - зазначив політолог.

На його думку, якщо партія "Наша Україна" хоче модернізуватись, то їй треба визнати помилки минулого, а Ющенко "має піти в тінь".

"Бо інакше "Наша Україна" концентрує на собі увесь той негатив, який був пов'язаний із невиконаними обіцянками та фатальними помилками президента Ющенка", - пояснив експерт.

Водночас ініціативу "Нашої України" щодо проведення 12 липня зустрічі опозиційних сил для захисту чесних виборів та узгодження дій під час виборчої кампанії Гарань назвав потрібною.

"І така ідея поступила не лише від цієї партії, а й від інших політичних сил. Однак одна справа проголосити об'єднання, а інша річ - реально втілити його у життя", - наголосив Гарань.

За його припущенням, якщо "Наша Україна" під час цих переговорів заявить великий апетитит і вимагатиме підтримати на виборах, наприклад, 50 своїх мажоритарників по всій країні, то це буде нереалістично.

"Очевидно, що треба реально зважувати можливості і внесок кожної з політичних структур. Внесок "Нашої України" зараз не більше 3%. А, можливо, навіть менше", - резюмував Гарань.

Леся, 05.07.2011 11:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини