Президентський законопроект про вибори може не набрати необхідну кількість голосів — Дмитро Шлемко

Фракції «БЮТ-Батьківщина», «Наша Україна – Народна Самооборона» і Комуністичної партії України не мають наміру підтримувати запропонований Робочою групою при Президентові законопроект про вибори народних депутатів за змішаною пропорційно-мажоритарною системою.

Про це на засіданні круглого столу в Київському інституті проблем управління ім. Горшеніна заявили народні депутати Віктор Матчук (НУ-НС), Сергій Гордієнко (КПУ) і Сергій Подгорний («БЮТ-Батьківщина»).

Коментуючи вказаний законопроект, Сергій Подгорний зазначив, що він «дійсно дуже поганий… підготовлений за процедурою, яка не є демократичною, за процедурою, в основу якої поставлена диктатура».

При цьому депутат зауважив, що на сьогодні в парламенті підготовлено декілька законопроектів щодо внесення змін до виборчого законодавства, однак всі вони ігноруються для розгляду.

З тим, що президентський законопроект про вибори може не зібрати необхідної кількості голосів погоджується і народний депутат Дмитро Шлемко.

За його словами, ним не задоволені литвинівці, представники КПУ та, так звані, тушки.

«Одних – не влаштовує 5 % прохідний бар’єр, інших – мажоритарка, яка є інструментом для того, щоб платити великі гроші», — говорить Дмитро Шлемко.

Законопроект зможе набрати необхідну кількість голосів, якщо вибори будуть проходити з відкритими списками, або, якщо кандидат буде одночасно знаходитися в списку і йтиме по мажоритарці.

Леся, 07.06.2011 17:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини