Костенко планує згуртувати правоцентристів

На прес-конференції в Івано-Франківську лідер УНП Юрій Костенко закликав усі правоцентристські партії об’єднатися на майбутніх парламентських виборах. Саме це, на його думку, допоможе в Україні впровадити нову європейську політику.

«Якщо говорити про правоцентристські політичні партії, їх в Україні декілька, які рано чи пізно повинні об’єднатися в одну політичну команду. І УНП традиційно виступає центром об’єднавчих процесів на правому фланзі і не тільки зараз. Правоцентристи у владі, як єдина команда, відірвуть назавжди Україну від Росії, російських впливів та перспектив, тому, що буде в першу чергу нормальна європейська економічна політика, будуть європейські демократичні стандарти, а відтак, будуть національні стандарти і Україна дуже швидко почне інтегруватися в Європу, а не в Євроазійські  простори», - розповів Юрій Костенко.

І сьогодні на правоцентристському фронті ведуться перемовини щодо реалізації такого задуму, каже Костенко, але на основі партійних програм, а не навколо політичного лідера.

«В Україні на правому фланзі традиційно точиться конкурентна боротьба. Ми і зараз виступаємо за те, щоб на виборах, тим більше, що це буде партійна система, правоцентристські партії пішли однією політичною командою. Тому дійсно, я вже дуже довго веду переговори і з «Нашою Україною», і з Кириленком та іншими, і переконую їх, що давайте не шукати нового вождя, а об’єднаємося на основі наших єдиних програмових засад», - зауважив Юрій Костенко.

Леся, 04.07.2011 12:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини