Чинна влада хоче перенести дату парламентських виборів?

У політикумі знову поновилися розмови про можливість перенесення виборів до Верховної Ради на більш пізній термін.

Про це розповів віце-спікер Микола Томенко під час робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє його прес-служба.

Він нагадав, що вибори до парламенту відбудуться у жовтні 2012 року, то ж новий закон про вибори народних депутатів має бути ухвалений не пізніше жовтня цього року.

У той же час, за словами віце-спікера, «останнім часом у політикумі знову поновилися розмови про можливість перенесення парламентських виборів на більш пізній термін», зокрема говорять про можливість їх проведення разом із президентськими виборами.

Просто так перенести вибори, бо так комусь захотілося не можна, адже є Конституція, яка чітко вказує на те, що вибори мають проходити раз в п’ять років, говорять політологи.

«Зрештою, влада не піде на перенесення парламентських виборів, бо цим зробить кроки до своєї ізоляції, а також не отримає кредитів. Такі дії можуть спровокувати до того, що Україна перетвориться на Білорусь, а тим олігархічним кланам, які стоять за Партією регіонів, це не вигідно», — говорить політолог Андрій Фармуга.

Леся, 31.05.2011 14:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини