Мєдвєдєв не хоче, щоб Україна сиділа на двох стільцях

Президент Росії Дмитро Мєдвєдєв натякнув Україні, що вона має визначитися, куди саме йде до Європи чи до співпраці з Росією і Митного Союзу.

«Ну, не можна бути скрізь. Або там, або там. Не можна сидіти на двох стільцях, потрібно робити якийсь вибір», — сказав Мєдвєдєв.

А вибір Україні зробити не так-то і просто, адже вона завжди вела політику багатовекторності і маневрувала між Росією і Європою, хоча Україна задекларувала своє бажання вступити до ЄС, говорять політологи.

«Ситуація така, що значна частина економіки України завязана на Росії. Навіть такий демократичний політик як Порошенко має найбільший ринок збуту саме в цій державі. Але є і капітал, який завязаний на Європі. Наприклад, представник Партії регіонів Рінат Ахмєтов має ринки збуту саме в країнах ЄС. Тому Україна завжди маневрувала між Росією і Європою», — говорить політолог Андрій Фармуга.

Що до заяви Мєдвєдєва, то зараз і далі ведуться переговори по Митному Союзу, тому він дав меседж своїм дипломатам, як поводити себе на переговорах і чого вимагати від України.

Леся, 20.05.2011 14:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини