Народні депутати пропонують підвищити рівень мінімального шлюбного віку

Народні депутати України Микола Томенко, Віктор Корж, Євген Суслов та Олена Бондаренко пропонують внести зміни до закону України «Про внесення змін до Сімейного кодексу України» і зареєстрували у парламенті законопроект, який передбачає підвищення рівня мінімального шлюбного віку в Україні для чоловіків та жінок до 18 років . А також пропонують  визначити винятковий мінімальний шлюбний вік на рівні 16 років, а не 14.

«Люди 16-17 років виходять заміж, або женяться не через бажання, а через стан здоров’я. Взагалі в Україні дуже рано одружуються у порівнянні з європейськими стандартами», - говорить психолог  Наталія Мухітдінова.

Люди ще не до кінця поживши для себе намагаються жити ще для когось. При цьому нерідка закладається страх перед самотністю.

«Найкращий вік – це 25-30 років, бо до цього часу в людини життєві цінності добувають довершеності, сформовані вже погляди на життя. Людина знає чого хоче,вона жила для себе і знає життя поза шлюбом, вже чогось та й досягнула. А в ранньому віці молоді люди нічого ще не бачили, тому не знають що таке життя і бояться розлучень, бо не уявляють його поза шлюбом», -  пояснила Наталя Мухітдінова.

 

Леся, 20.06.2011 12:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини