Калуська міська рада погрожує ігнорувати рішення обласної ради

Сьогодні на засіданні сесії обласної ради депутати Калуської міської ради у своєму зверненні висловила незадоволення роботою Івано-Франківської обласної ради щодо ведення бюджетної політики і відмовилася виконувати її рішення.

«Ми, депутати Калуської міської ради, глибоко стурбовані роботою  Івано-Франківської обласної ради стосовно бюджетної політики, яку вона проводить уже тривалий час щодо нашого міста…кожен розподіл бюджетних коштів області відбувається без врахування потреб нашої громади. Складається таке враження, що на карті області такої адміністративної одиниці як Калуш не існує. Калуська  міська рада залишає за собою право надалі ігнорувати всі рішення обласної ради, якщо ситуація докорінно не зміниться», — йдеться у зверненні.

Та не вдалося депутатам Калуша налякати таким зверненням голову обласної ради, який в свою чергу розкритикувало таку поведінку депутатів і знайшло ряд недоліків у роботі калуських можновладців.

«Я хочу надати належну оцінку цьому рішенню і відповідність його чинному законодавству. Я звертаю увагу пана Насалика і всіх депутатів, що згідно українського законодавства виняткове право готувати такі рішення належить обласній державній адміністрації. Отримавши той чи інших проект депутати обласної ради можуть внести свої зміни та пропозиції. Я відповідально заявляю, що від початку діяльності нашої каденції, жодного подання голови міста Калуша на ім’я голови обласної ради чи то депутатського корпусу не було, щодо існуючих соціально-економічних проблем і потреби їх врахування у відповідних програмах. Напередодні цієї сесії, зокрема, по питанню пооб’єктного розподілу бюджету розвитку, ми провели консультації з головами районних  рад, щоб уточнити, які пріоритетні проблеми в них, і які треба врахувати. Єдина пропозиція з міста Калуша – це пропозиція від пані депутата Табачук і вона врахована. Я вважаю, що це невдалий старт пана Насалика напередодні наступних парламентських виборів, показати, що обласна рада винувата, а ви отакі нещасні», - заявив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич

«Гріх грішити на владу, що вона обходить місто Калуш. В минулому році ви отримали пів мільярда гривень, і крім того я взяв на себе відповідальність і підписав 49 мільйонів на придбання медичного обладнання і ще половина до сьогодні не завезена», - доповнив голова ОДА Михайло Вишиванюк.  

 

 

Леся, 10.06.2011 18:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини