Романюк: На День перемоги можемо побачити радянські прапори

Дев'ятого травня, в День Перемоги, на будинках органів влади та інших установ по всій Україні можуть з'явитися червоні прапори СРСР.

В цьому переконаний депутат обласної ради Юрій Романюк.

"Дев'ятого травня, в День Перемоги, на будинках органів влади та інших установ по всій Україні можуть з'явитися червоні прапори СРСР. Це випливає із законопроекту "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", зареєстрованому у Верховній Раді групою депутатів на чолі з комуністом Петром Цибенком, повідомляє "Україна Молода".

У проекті йдеться про те, що однією з форм ушанування розгрому фашистської Німеччини має стати "офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд із Державним прапором [України]".

Нагадую, що таке рішення вже прийняли Житомирська обласна і Одеська й Севастопольська міські ради.

Минулого року комуністи теж реєстрували відповідний проект у Верховній Раді - напередодні 65-річчя Перемоги. Автори скопіювали текст з аналогічного закону, який діє у Росії. Для ухвалення рішення не вистачило трохи більше десятка голосів ("за" голосували ПР, КПУ і Блок Литвина).

З метою упередження виконання на території Івано-Франківської області виконання такого провокаційного наказу, звертаюся до Вас із проханням у разі легалізації такого ганебного рішення, негайно скликати позачергову сесію обласної ради з метою ухвалення відповідного рішення, яким категорично заборонити державним органам влади, ОДА, РДА, МВС, СБУ, прокуратири, судам, інше… вивішувати на території області, на державних та адміністративних приміщеннях червоні прапори".
 
*голова фракції "Батьківщина" в облраді Юрій Романюк
Леся, 24.03.2011 13:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини