Опозиція об'єднується. Лідером може стати Яценюк - політолог

Лідери партій "Фронт змін", "Громадянська позиція", Європейська партія України й "Собор" мають намір об'єднатися в єдину опозиційну партію.

Як повідомляє одне із інтернт-видань, Арсеній Яценюк ("Фронт змін"), Анатолій Гриценко ("Громадянська позиція"), Микола Катеринчук (Європейська партія України) і Анатолій Матвієнко (УРП "Собор") домовилися об'єднатися в одну політичну силу.

Наразі йде триває процес складання статуту нової партії.

Політолог Олександр Колядко переконаний, що лідером нового утворення може стати Арсеній Яценюк.

"Наразі, названі лідери партій, як то кажуть, ловлять момент, оскільки серед опозиційного електорату на даний час сформований серйозний запит на об'єднання опозиції, - говорить політолог. - Такі виборці слухають заяви самих політиків, про те, що лише об'єднана опозиція зможе реально протистояти діючій владі... Але вони, насправді, не розуміють суті реального об'єднання частини опозиційних сил в одну та реальної ефективності такої партії".

За словами Олександра Колядка, в такого електорату немає чіткого розуміння, що саме по собі об'єднання частини опозиційних сил не означатиме того, що воно буде ефективним та ідейно єдиним.

Однак, каже політолог, уже сама інофрмація про об'єднання приверне увагу громадськості.

"Дивлячись на перелік цих партій, потрібно сказати, що усі їх чотири лідери є амбітними політиками і не раз критикували один одного... Цікаво буде подивитися на їх об'єднання, - говорить політолог. - Напевне буде придуманий механізм групи лідерів, такий як він є у Єдиного Центру... Слід іще сказати, що Фронт Змін є найбільш впливовішоб партією серед цієї четвірки і саме він диктуватиме умови об'єднання. є варіант, що Арсеній Яценюк може стати лідером цього об'єднання".
Леся, 17.01.2011 15:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини