Зміни до закону про місцеві вибори допоможуть Тігіпку - політолог

  Зміни до виборчого законодавства для місцевих виборів, які вчора ухвалила Верховна Рада, перш за все покликані допомогти созникам Партії Регіонів.

Про це "Малакаві" розповів експерт аналітичного центру "Західний вимір" Олександр Колядко.

"Відміна норми про неможливість брати участь у виборах та висувати своїх кандидатів регіональним осередкам партій, яким менше року, для Партії Регіонів є вимушеною, оскільки вона була пролобійована Тігіпком та Яценюком", - каже експерт. - Для Януковича зараз необхідна лояльність Тігіпка. Він повинен не дати йому змоги піти у вільне плавання. Також, на фоні падіння рейтингу ПР, необхідно буде формувати більшість у багатьох місцевих радах, в першу чергу із партією Тігіпка" .

За словами політолога, сама по собі норма про недопустимість до участі у виборах партій, що зареєструвалися менше року, не є недемократичною.

"Недемократичним є коли інші норми закону спотворюють волевиявлення народу. Приклад - неможливість самовисування, - говорить Олександр Колядко. - Щодо інших змін, то можливість формування виборчих комісій представниками усіх зареєстрованих партій теж направлено на допомогу союзним для регіоналів позапарламентських партій, таких, як "Сильна Україна" Тігіпка та "Народна влада" Вінського".
Леся, 31.08.2010 19:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини