Купівля "диванної" партії іще не гарантія успішних виборів - політолог

Мода на купівлю "диванних партій", що через прийняття Закону "Про місцеві вибори" зараз стала необхідністю, не завжди може принести очікуваних дивідендів.

Про це "Малакаві" розповів політолог Олександр Колядко.

"Ситуація із новим законом про вибори, призвела до того, що для участі у місцевих виборах важливим є не лише існування партій із певним рівнем підтримки виборців, а й добре розвинутою структурою та дієвими осередками в районах, - говорить політолог. - Але купляти партію зараз не так і вигідно, тому, що купити можна лише так звану "диванну партію", бо інші, більш відомі є дорогими, подекуди навіть дуже. Але проблемою "диванних" є те, що вони не мають великої кылькості представництв на місцях, тому - це унеможливлює їх участь у виборах на багатьох районах".

За словами політолога, в таку ситуацію потрапили партії "За Україну" та "Фронт змін".

"Таким чином, ці партії не прийматимуть участі у виборах на тих територіях, де ще немає її осередків, - каже Олександр Колядко. - І взагалі, такі нові правила призведуть до того, що партійне будівництво в Україні буде проводитися більш ретельно та з укрупненням великих партій за рахунок менших".
Леся, 28.07.2010 17:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини