Україна стрімко трансформується в поліцейську державу. Міліція допитала Олександра Сича через «харківські угоди»

Депутата Івано-Франківської облради, заступника голови ВО «Свобода» Олександра Сича допитала міліція з приводу участі в акціях протесту 27 квітня у Києві.

 

Прес-служба партії повідомляє, що його допитали 16 серпня у секторі дізнання Управління МВС в Івано-Франківській області.

 

Причиною для допиту, повідомляють у «Свободі» стала участь Олександра Сича в акціях протесту проти ратифікації україно-російських «харківських угод».

 

«Свободівці» вважають, що допит Олександра Сича свідчить про те, що «Україна стрімко трансформується в поліцейську державу».

 

«Декілька тижнів тому міліція розгорнула бурхливу діяльність по його розшукуванню. Але чомусь шукали не в Івано-Франківську, де сьогодні мешкає депутат, а в селищі Делятин, в якому він проживав ще до 1997 року, — повідомляє прес-служба «Свободи». — Почергово називаючись перед різними особами та посадовцями селищної ради то симпатиком партії «Свобода», то представником міліції, а то співробітником СБУ міліцейський агент настирливо допитувався про те, як часто Олександр Сич буває у селищі, коли був останній раз, де він проживає зараз, який його номер телефону й чи не можуть сусіди таємно донести в міліцію, якщо він навідається сюди в чергове тощо».

 

За повідомленням прес-служби партії, зауваження, що Олександр Сич є депутатом облради, тож із ним не складно сконтактувати в Івано-Франківську, розбивалися об камінь міліцейського нерозуміння.

 

Відтак, у ВО «Свобода» вбачають у діях міліції «цілеспрямовану політичну провокацію» проти Олександра Сича як керівника «Свободи» на Прикарпатті.

 

Нагадаємо, що у справі проти членів ВО «Свобода», порушеній за ст. 293 КК «Групове порушення громадського порядку» щодо подій під ВР 27 квітня, вже допитували як свідка голову партії Олега Тягнибока та інших активістів і керівників організації.

Леся, 18.08.2010 11:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини