Заява з приводу вандальської наруги над скульптурною композицією «Тризуб» на горі Говерлі

Заява виконкому Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» з приводу вандальської наруги над скульптурною композицією «Тризуб» на горі Говерлі

Висловлюємо глибоку стурбованість з приводу вандальської наруги над скульптурною композицією «Тризуб» на горі Говерлі. Звертаємо увагу громадян України та державних органів влади, а зокрема правоохоронних органів, що такі факти набрали системного й цілеспрямованого характеру.

Підтвердженням цілеспрямованості таких дій є поширене в засобах масової інформації твердження одного з очевидців, що вандалізм було вчинено напередодні 9 травня цього року.

Отож, він був приурочений до т. зв. «дня побєди» і зловмисники надавали своїм діям політичного характеру, керуючись логікою «колоніальна російсько-більшовицька символіка проти символіки незалежної Української національної держави».

Вважаємо, що такі дії стали логічним результатом того антиукраїнського й авторитарного курсу за зразком московської «керованої демократії», який в перші 100 днів свого управління продемонстрував нинішній президент Віктор Янукович і який загрожує основам національної державності. Пишне відзначення на загальнодержавному рівні й на Прикарпатті традиційного для совєтського колоніального режиму «дня побєди», підписання й ратифікація принизливих Харківських угод, системна здача Кремлеві українських національних інтересів в усіх сферах життєдіяльності держави дало сигнал московській п’ятій колоні в Україні та її спецагентурі до вирішального демонтажу Української державності.

Звертаємо увагу, що правоохоронні органи держави та її Служба Безпеки, замість того, щоби першочергово спрямувати свої дії на захист державності, пріоритетним для себе завданням вважають боротьбу проти національної опозиції, шпигування за її очільниками, їх залякування, фабрикування кримінальних справ та ще й наданням преференцій російським шпигунам на території України.

Звертаємо увагу, що не виконуючи своїх прямих функцій по захисту державного суверенітету України, наймані народом правоохоронні органи тим самим спонукають самих громадян держави на підставі ст. 17 Конституції України вдаватися до самозахисту, бо він є «справою всього Українського народу». Окрім іншого такою злочинною бездіяльністю вони провокують їх до створення органів самозахисту, які пізніше самі ж будуть кваліфікувати й переслідувати як «незаконні військові формування».

Оскільки необхідними зовнішніми атрибутами кожної держави є її Прапор, Славень та Герб, а Український Державний Герб у формі Тризуба затверджений ст. 20 Конституції України, то вважаємо цей вандалізм посяганням на основи Української держави. Вимагаємо від прокуратури області, Управління Служби безпеки та Управління МВС в області негайної реакції щодо порушення кримінальної справи, розслідування злочину та притягнення злочинців до судової відповідальності.

old_editor, 08.06.2010 20:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини