ВО «Свобода» провела пікетування обласного УМВС в Івано-Франківську

3 червня 2010 року Івано-Франківська обласна організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" спільно з іншими національно-патріотичними організаціями провела пікетування обласного управління МВС в Івано-Франківську проти міліцейської сваволі. Подібні акції вже відбулись у багатьох обласних центрах держави.

Акція стала відповіддю на вбивство у Шевченківському райвідділу міліції міста Києва 19-річного студента Київського професійно-педагогічного коледжу ім. А.С. Макаренка Ігоря Індила 17 травня цього року.

В рамках акції протесту «Студентська Свобода» провела невеликий флеш-моб. Під час дійства молодь начепила на пам’ятний вінок жалобну стрічку з написом «від Могильова та Януковича вбитому студенту Ігорю Індилі». Також на вінку мали опинитись і міліцейські пагони, проте правоохоронці видерли реквізит з рук одного зі студентів. Сам вінок студенти пообіцяли передати своїм друзям у столиці, щоб покласти на могилі юнака.

«Цим молодь намагалась показати, що вимагає від керівників держави та правоохоронців визнати свою вину у загибелі Ігоря Індила та забезпечити об’єктивне розслідування цієї справи» - прокоментував захід координатор «Студентської Свободи» Василь Попович.



Під міліцейським відділком лунали гасла: "Убивць Ігоря – за грати!", "Геть міліцейське свавілля!", "Могильова – у відставку!", "Кров Ігоря на руках Януковича і Могильова!", "ЧК = НКВД = МВС".

Учасники пікету прийняли звернення до усіх органів влади в якому зокрема йдеться: «Загибель Ігоря Індила – результат діяльності запущеної Януковичем репресивної машини. Вважаємо, що персональну відповідальність за це вбивство несуть як сам Янукович так і міністр внутрішніх справ Могильов. «Гарант» Конституції має тотальний контроль над прокуратурою та правоохоронними органами та особисто керував початком міліцейського свавілля, а з ініціативи міністра Могильова були перепризначені керівники усіх обласних та районних управлінь внутрішніх справ та є виконавцем широкомасштабних репресій проти громадян України. Вимагаємо негайної відставки Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ. На час розслідування справи вимагаємо взяти під варту начальника Шевченківського райуправління Петра Мирошниченка, його заступника Ігоря Дратея, оперативного чергового Олександра Мельника і дільничного інспектора Сергія Приходька. Сьогодні також стало зрозуміло, що прокуратура також нехтує своїм основним обов’язком – здійснювати нагляд за дотриманням прав громадян та діяльністю правоохоронних органів. тому вимагаємо відставки прокурора Шевченківського району міста Києва Сергія Нечипоренка. Якщо у 2-місячний термін справа про вбивство Ігоря Індила працівниками МВС не буде розслідувана і доведена до судового розгляду – ми будемо вимагати відставка Генерального Прокурора України Олександра Медведька за покривання злочинців у погонах, які вбивають громадян України

Вимагаємо від влади та правоохоронних органів забезпечити об’єктивне розслідування вбивства Ігоря Індила, припинити тиск на свідків та суворо покарати винних, розслідувати правомірність затримання та утримання за ґратами трьох кіровоградських хлопців і покарати міліціонерів-садистів, забезпечити суворе дотримання міліцією Конституції та законів України, не допустити перешкоджання мирних акції протесту»
.

old_editor, 04.06.2010 16:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини