«Свободівці» запропонували назвати одну з вулиць Івано-Франківська іменем Юрія Іллєнка

З відповідним зверненням до міської влади звернулась міська організація ВО «Свобода». Розглянути питання щодо можливості перейменування однієї з вулиць Івано-Франківська націоналісти пропонують на наступному засіданні виконавчого комітету.

 

Обґрунтовуючи свою позицію у мотиваційному листі, представники «Свободи» стверджують: «Вважаємо, що Юрій Герасимович Іллєнко за своє життя зробив більш, ніж вагомий внесок в розвиток українського кінематографу, життєвим прикладом утверджував повагу до національних цінностей та звичаїв українського народу, все своє життя віддав на прославу України».

 

На думку свободівців, творчість Юрія Іллєнка має безпосереднє відношення і до Прикарпаття. Зокрема культовий фільм українського кінематографу «Тіні забутих предків», оператором якого він був, знімався у Верховинському та Косівському районах Івано-Франківщини.

 

Крім того, міська організація ВО «Свобода» підготувала перелік вулиць, які, на думку націоналістів, цілком підходять для перейменування. До нього увійшли вулиці з нейтральними назвами, або ж назвами, які й досі слугують «відголоском» радянського періоду. Зокрема до переліку увійшла вулиця «Миру», «Комунальна», «Республіканська», «Хіміків», «Радіщева» та «Некрасова». Ще одним варіантом є вулиця «Відкрита», яка знаходиться в районі кінотеатру «Космос».

Леся, 10.08.2010 17:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини