«Свободівці» звернулися до міського голови із проханням відреставрувати пам`ятники борцям за незалежність до Дня Героїв

Про таке звернення представники Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода» повідомили сьогодні на прес-конференції. Подібні реставраційні роботи, за словами очільника міської «Свободи» Романа Онуфрієва, повинні бути здійснені до 23 травня, коли Франківщина святкуватиме День Героїв - борців за незалежність України.



«12-16 травня ми здійснювали спеціальний моніторинг стану пам`ятних місць та дошок пошани. Ми виокремили шість з них, які потребують часткового оновлення. Зі свого боку ми ініціюємо також деякі доповнення до інших пам`ятних місць»
, — розповів Руслан Марцинків, заступник голови міської «Свободи».

Серед пам`яток, які потребують реставрації, найбільш пошкодженими є могили борців ОУН-УПА та Січових Стрільців у Меморіальному Сквері та хрест у Дем`яновому Лазі. Крім цього, потребує більшого озеленення територія довкола пам`ятника Степанові Бандері, освітлення - пам`ятник страченим націоналістам, потребують оновлення хрести на братських могилах у селах Вовчинці та Хриплин.

У разі позитивної відповіді на звернення, «свободівці» обіцяють виділити волонтерів з партії та серед своїх симпатиків, щоб допомогти міській владі у проведенні таких робіт.

«Сподіваємося, що наша влада приділить цьому дню не менше уваги, як Дню Перемоги, також і стосовно фінансового питання», — каже Роман Онуфріїв.

old_editor, 19.05.2010 20:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини