«Наша Україна»: Солдатенко – кілер національної пам’яті (заява)

Заява нового глави Інституту національної пам’яті Валерія Солдатенка про, фактично, відсутність Голодомору як геноциду українського народу відкрила українському суспільству очі на істинне призначення цього так званого науковця. Його підривна "місія" полягає у паплюженні національної історії та перетворенні українців знову на людей без пам’яті, в головах яких не повинно бути нічого, окрім "єдино вірного вчення" єдиної партії.

Є всі підстави вважати, що Солдатенко, працюючи у парі із своєю однодумницею, головою Держкомархіву Ольгою Гінзбург, за підтримки професійного українофоба, міністра освіти Дмитра Табачника, керівника СБУ Валерія Хорошковського та їхніх численних помічників з лав "п’ятої колони" проведуть тотальну зачистку свідчень про злочини російської та радянської імперій проти українського народу.

Неможливо уявити, аби подібні заяви міг зробити чиновник, наприклад, в Ізраїлі, Польщі, Вірменії, або інших країнах, народи яких постраждали внаслідок етноцидів.

Навіть у нинішній Україні, влада якої цинічно переписує історію, неможливі заяви високопосадовця такого рівня, якими заперечувався би Голокост чи висловлювалася би підтримка фашистської ідеології. Адже заперечення Голокосту рівнозначне виправданню злочинів нацизму проти єврейського народу.

Однак заперечення Голодомору як свідомого геноциду українського народу також є виправданням злочинів тоталітарного сталінського режиму. Злочинів, щодо яких вже винесено рішення українським судом високого рівня.

Нація, яка забуде про ці злочини, приречена знову і знову бути заручницею непомірних імперських амбіцій, – або взагалі зникнути у небутті. Чи про таку долю про своїх нащадків мріяли мільйони наших прадідів, які віддали своє життя за свободу України?

У зв’язку з цим, політична партія "Наша Україна" звертається з вимогою:

- до Кабінету Міністрів України – негайно звільнити Валерія Солдатенка із займаної посади у зв’язку із повною професійною непридатністю та діяльністю, яка підриває основи безпеки нашої держави, паплюжить національну честь, гідність та історію Українського народу, порушення низки статей чинної Конституції України та невиконання законів України;

- до Національної академії наук України – позбавити Валерія Солдатенка всіх наукових ступенів та звань як особу, яка дискредитує своєю діяльністю українську історичну науку та високе звання вченого;

- до науковців – істориків, політологів, суспільствознавців, юристів, усіх небайдужих – не залишити без увагу кричущу профанацію науки та засудити таку заяву Солдатенка з метою недопущення цинічних спроб переписати вітчизняну історію на догоду адептам сталінізму з сусідньої держави;

- до Генерального прокурора України – порушити кримінальну справу за фактом заперечення Голодомору як геноциду українців із урахуванням обтяжуючих обставин: займаної посади та значного суспільного резонансу цього протиправного діяння;

- до народів і керівників держав світу, які вже визнали чи збираються визнати Голодомор геноцидом проти українського народу – не допустити виправдання злочинів проти людяності;

- до всіх національно-демократичних і патріотичних сил України – підтримати ініціативу "Нашої України" і почати збір підписів за відставку Солдатенка з посади та притягнення його до кримінальної відповідальності, а також надати всіляке сприяння подачі судових позовів до громадянина Солдатенка В.Ф., до Кабінету Міністрів України та Президента України від осіб, сім’ї яких постраждали від штучно організованого Голодомору.

У разі невиконання чинною владою законних вимог українського суспільства, політична партія "Наша Україна" залишає за собою право розпочати всеукраїнську акцію протесту проти спроб нової влади руками таких «солдатенків» стерти національну пам’ять українського народу.

 

Леся, 13.08.2010 13:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини