Франківчани протестують проти ухвалення законопроекту № 2450. Ми хочемо мати право на свободу протестів — Случик

Вчора в Івано-Франківську під стінами ОДА пройшла акція протесту громадських організацій проти ухвалення законопроекту № 2450 «Про мирні зібрання».

Сама акція відбувалася у вигляді анімації із людей. Свою протестну позицію проти законопроекту, який, на думку мітингувальників, обмежує свободу вияву власної позиції, молоді люди візуалізували, виклавши із написів «Свободі зібрань» слово «ТАК», яке з часом перетворилась у слово «НІ» із написів «2450».

За словами координатора проекту Тараса Случика - це тільки пробна мирна акція вияву своєї позиції молодими людьми. Наступна ж пройде у четвер, перед другим читання даного законопроекту у Верховній Раді.

«Якщо зараз ми, щоб провести дану акцію, занесли в міську раду необхідні папери зранку й нам відразу дали дозвіл, то з ухваленням цього Закону ми повинні будемо не пізніше чим за 4-5 днів повідомляти владу про акції протесту, мітинги чи зібрання, - каже Тарас Случик, - Я переконаний, що це унеможливить у багатьох випадках швидко реагувати на важливі події суспільного значення. Окрім цього, такий законопроект суперечить усім європейським нормам та традиціям. Ми проти цього і я думаю, що багато людей також з нами».



old_editor, 15.06.2010 12:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини