Бойовий гопак збирає дітей на оздоровлення. В Порогах відкривається перший на Прикарпатті табір бойового гопака

В селі Пороги Богородчанського району, вперше на Івано-Франківщині, пройде оздоровчий табір для дітей, що займаються бойовим гопаком.

Про це на прес-конференції розповів Президент Міжнародної Федерації Бойового Гопака Володимир Пилат.

«Цьогоріч школі бойового гопака виповнюється рівно 20 років, - говорить Володимир Пилат, - За ці роки зроблено багато, але на Прикарпатті ми вперше влаштовуємо такий табір. Взагалі, ми дуже довго пробивалися на Франківщину, але, нарешті, гопак почав розвиватися й тут. Є вже й обласний осередок, саме за сприяння якого й пройде табір. Ми хочемо підійти до нього з найкращими здобутками нашої школи».

За словами Володимира Пилата, метою цього табору є оздоровлення дітей, набуття ними хорошої фізичної форми.

«Взагалі, гопак впливає на дітей дуже добре. Це підтверджено багатьма дослідженнями, - говорить Президент МФБГ, - Цей табір - це свого роду перевірка, як впливає природа у спілці із бойовим гопаком на юнаків та дівчат. В таборі кожній дитині буде зроблено паспорт здоров’я. Кожноденне тестування їх стану здоров’я буде невід’ємною складовою занять».

Лікаря Марії Пахарук впевнена, що систему бойового гопака необхідно ввести у всіх школах.

«Це дуже достойний вид спорту, - говорить Марія Пахарук, - Ми проводити різноманітні дослідження різних видів спорту і саме бойовий гопак показав найкращі результати по психосоматиці та іншим показникам».

Зазначимо, що табір проходитиме із 16 до 27 червня. Вік учасників від 7 до 13 років. В таборі будуть проводитися різноманітні тренувальні заняття, дітям буде показано багато козацьких забав, 12 навчальних фільмів, буде прочитано 24 лекції. Також не обійдеться без мандрівок дикою природою.

«Ми відкриті для кожного, - зауважує Дмитро Пилат, - Для дітей це буде хороше моральне і фізичне оздоровлення. Діти будуть розвиватися, і це - головне».

old_editor, 14.06.2010 17:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини