Будинок-клозет. Владі наплювати на проблеми людей. Комунальники ховаються, а діти хворіють

Вода і фекалії, які стоять в підвалі будинку по вулиці Тролейбусна 4, не дають уже котрий рік спокійно жити його мешканцям. А з настанням літа проблема узагалі набуває життєво важливого характеру.



«У мене дома двоє дітей-алергіків
, - розповідає «Малакаві» мешканка квартири на першому поверсі Тетяна Федик, - Коли прийшло літо, дихати в квартирі стало неможливо - ці випари й запах на кожному кроці. Вікно відкрити я не можу. Стіни у квартирі цвітуть. Я вже не кажу про мух та різноманітних комарів. Через це у мене зараз двоє хворих дітей. У одного три дні була висока температура - 39.4. лікарі причини вказати не можуть, але є здогадки, що це, можливо, ентеровірусна інфекція. Я в розпачі».

Тетяна Федик зазначає, що неодноразово зверталася до санепідемстанції.

«Ми носили туди заяву, але нас навіть не захотіли вислухати, а заяву зареєструвати та прийняти. Звісно, немає заяви, немає проблеми, чиновникам жити так набагато простіше, - каже пані Тетяна, - Також я навідувалась в наше ЖЕО №5. Там якраз був начальник, який мені сказав слова, що мене ошелешили. Мовби, ми про вашу проблему знаємо, пам’ятаємо. Пройдуть дощі будемо щось робити, але відкачати воду з фекаліями ми не можемо».

За словами Тетяни Федик, нещодавно до них приїздили працівники «Водоекотехпрому».

«Приїхали, поставили машину на видне місце, а самі посиділи з годинку під деревом та й поїхали собі, - каже Тетяна Федик, - Я уже не знаю, що мені робити, бо усі наші намагання та старання є марними - нас ніхто не чує. Можливо, будемо писати заяву на Київ».

Зазначимо, що «Малакава» також зверталася в міську санепідемстанцію з цього приводу, проте отримати якихось коментарів так і не вдалося. Хоча начальник міської СЕС Микола Недоступ обіцяв протягом кількох днів розібратись в ситуації, проте обіцянка – цяцянка.

Цікаво, які інфекції і віруси можна підчепити, проживаючи в таких антисанітарних умовах. Проте у нас в місті звикли боротися не з самою проблемою, а вже з її наслідками. Схоже, влада схаменеться лише тоді, коли всі мешканці будинку опиняться на лікуванні в інфекційній лікарні.

old_editor, 21.06.2010 15:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини