Незаконним забудовам в Івано-Франківську ні! Все має бути згідно норм закону — Плавюк

Вчора відбулося засідання комісії по незаконним забудовам на території міста та області за головуванням заступника голови ОДА Василя Плавюка.



Комісія розглянула скарги мешканців вулиць Гаркуші та Чорновола.

Щодо забудови на вулиці Гаркуші 23, яку проводить фірма «Транскомсервіс+», то комісією було вирішено закрити будівництво, притягнути до відповідальності фірму забудовника через серйозне перевищення поверховості будинку та підняти питання про позбавлення відповідної фірми ліцензії.

«За законом перевищення поверховості карається штрафом у вигляді 50 % вартості спорудження одного поверху, - каже Василь Плавюк, - Але усі на це закривали очі. Чому не вжили заходів відповідні служби я не розумію. Це – мінімум службова халатність. Порушень в цьому випадку для того, щоб закрити будівництво, більше чим достатньо. Ми його і припиняємо».

Наступним на розгляді було питання багатостраждальної забудови на Чорновола 65, яку проводить МЖК «Експрес 24».

Нагадаємо, що мешканці сусіднього будинку, які створили ініціативну групу, неодноразово оббивали пороги МВК та кабінету міського голови. Реакції не було жодної. Як кажуть, віз і досі там. Принаймні, був там, до засідання комісії.

За її рішенням, будівництво було вирішено призупинити. На місце у понеділок виїде експерти, які вивчать усі документи й до 23 червня дадуть своє остаточне заключення.



«Я бачу тут порушення правових відносин
, - каже Василь Плавюк, - Окрім того, порушення кримінальних норм на лице, але поки робити висновки рано. Я не захищаю СБУ, але відповідальність лежить виключно на підрядчику».

Зазначимо, що приводом для створення комісії стали численні скарги мешканців міста, не тільки з цих адрес, губернатору Михайлу Вишиванюку.

old_editor, 19.06.2010 18:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини