День олімпійського бігу пройде у Івано-Франківську. Діти повинні хотіти стати здоровими заради розбудови України – Вірастюк

Уже в шістнадцяте в обласному центрі Прикарпаття, за ініціативи Національного Олімпійського Комітету, пройде День олімпійського бігу. Участь у ньому зможуть взяти не лише професійні спортсмени, а й усі бажаючі здорово провести суботній день.

Також серед запрошених гостей на святі будуть присутні олімпійці Прикарпаття, такі, як Роман Вірастюк, Тетяна Ляхович, Володимир Бощук та ін.

«Кожен район буде представлено 15-20 спортсменами, - каже начальник управління спорту ОДА Роман Вірастюк, - Плюс усі, хто виявить бажання взяти участь у Дні олімпійського бігу змагатимуться на дистанціях 10, 50, 500 та 1000 метрів. Вік учасників не обмежено. Приміром, на попередніх іграх, найменшому учаснику було рік і три місяці, а найстаршому - 74. Переможців визначатимемо за олімпійським принципом, тобто, хто переміг, той і зайняв перше місце й так далі. Усі учасники, переможці та призери будуть нагороджені цінними призами із олімпійською символікою від НОК, управління спорту ОДА та управління спорту МВК».

Також Василь Вірастюк зазначив, що Днем олімпійського бігу сама акція по популяризації спорту в області не завершиться.

«На наступному тижні ми хочемо, щоб наші олімпійці виїхали в райони, щоб діти на власні очі побачили тих, хто приносив славу й Україні, й нашому краю на Олімпійських Іграх. Хай беруть приклад, - зазначив Василь Вірастюк, - Діти мають рости здоровими на славу Україні».

Зазначимо, що розпочнеться День олімпійського бігу у суботу, о 10-00 біля будівлі ОДА та завершиться о 14-00.

На цей час будуть перекриті для руху автомобільного транспорту вулиці Грушевського, Курбаса та площа Міцкевича.

old_editor, 18.06.2010 13:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини