Франківчани відстоюватимуть героїзм Бандери. Ми не підемо палити суд — Фармуга

У Івано-Франківську створена нова ініціативна група людей, яка відстоюватиме доцільність визнання національного героя Степана Бандеру.

Про це повідомили журналістів на пресс-конференції.

2 червня Донецьким окружним судом було задоволено позов Володимира Олексевича до президента України щодо скасування указу екс-президента України Віктор Ющенка про визнання героєм України Степана Бандери.



«Почувши це, наша група була ініціатором подання заяви до апеляційного суду. Проте люди не пішли з заклика "Давайте спалимо суд" , а вчинили як цивілізований європейський та громадянський спосіб відстоювання власної позиції і подали апеляцію»
, - зазначив голова спілки політологів України в обасті Андрій Фармуга.

У понеділок 21 червня о 10.00 заплановане вже судове засідання яке відбудеться у м.Донецьк. На якому будуть як і екс-президент так і інші апелянти які подали апеляції по цій справі. Представники нашого міста будуть відстоювати позицію багатьох жителів стосовно того чи є Степан Бандера герой чи ні.

«Проаналізувавши даний факт група як студентів,підприємців так і досвідчених юристів подала апеляцію. Вже є близько 30 апеляцій по даній справі, - каже кандидат економічних наук Тарас Романюк, - Також цікаво, що ця справа була розглянута неповноважним складом суду, що і є для нас основним аргументом спору».

old_editor, 19.06.2010 13:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини