Інвесторів може зацікавити проект фірми по виготовленні сонячних батарей та енергозберігаючого обладнання — Білик

Міська влада має намір просити у Кабміну присвоїти Хриплинському промислово-економічному вузлу статус зони вільної торгівлі.

Про це на зустрічі із австрійською делегацією сказав начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик.

«З такою ініціативою виступив міський голова і найближчим часом ми маємо намір втілити цю задумку, - каже Богдан Білик, - Зараз Хриплинський промислово інвестиційний вузол є найбільш привабливим об’єктом для притоку іноземного на національного капіталу площе 612 гектарів, з яких біля 300 можна використовувати під забудову».

Богдан Білик відзначив, що за часів незалежності України іноземний капітал було вкладено у 204 підприємства. Це в свою змогу дає дивитися із перспективою уперед.

«Ми не даремно займаємо перше місце серед міст з населенням 150-250 тисяч осіб по економіко-культурному розвитку, - говорить Богдан Білик, - У нас є гарні перспективи, чудові інвестиційні проекти, головним з яких є це спорткомплекс, в який увійдуть стадіон «Рух» та прилеглі території, де розмістяться безліч спортивних споруд, готель. Цей комплекс став би базою до євро 2012. Також хороший проект побудови магістральної об’їзної автодороги вул. Івасюка - село Клузів - Калуське шосе. Ще інвесторів може зацікавити проект фірми по виготовленні сонячних батарей та енергозберігаючого обладнання».

Богдан Білик відзначив низку перешкод на шляху іноземного інвестора.

«Це й довгий термін повернення державою ПДВ, це й великий термін розмитнення, низка інших, - відзначає Богдан Білик, - Але, думаю, Кабмін ці питання вирішить найближчим часом».

old_editor, 14.06.2010 14:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини