Сумні випадки хабарництва є, але на мою думку, це виключно через недофінансування садків — Іван Малик

Бюджет Івано-Франківська є поганим, і за нього треба розігнати весь міськвиконком.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав депутат міської ради від фракції БЮТ Іван Малик.

«Як можна не додати майже 5 мільйонів гривень на освіту, з яких чотири - на заробітну плату? А де 281 тисяча, які Мінфін виділив на харчування? Це просто якесь ноу-хау», — вважає Іван Малик.

Проте, при економному використанні коштів, їх освітянам все ж вистачить.

«Коштів попри все має вистачити, — каже він, — І відпускні будуть. Навіть по 8-10 тисяч на школу для закупівлі меблів в бюджеті передбачено. Надіятися на подачки зверху не варто, тому треба виживати, бо навіть без чиновника місто проживе, а без вчителя – ніяк».

Також Іван Малик не обійшов увагою і тему хабарів у дитячих садочках.

«Сумні випадки хабарництва є, але на мою думку, це виключно через недофінансування, — каже Іван Малик, — Десь ми маємо бездіяльність батьків і тому для хоч часткового вирішення проблеми слід створити батьківські комітети, які будуть вести контроль над усіма фінансовими операціями садочка».

Іван Малик переконаний, що попри 77 % охоплення дошкільнят дитсадками, їх все одно не вистачає. Проте, за словами депутата, цю проблему можна легко вирішити.

«Нещодавно горе-патріоти розбазарили комунальне майно, віддаючи приміщення дитсадків у приватні руки, — каже депутат, — Зараз усі приміщенні слід повертати».



old_editor, 21.05.2010 21:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини