Вперше ми маємо випадок, коли зняті з медицини кошти додаються на утримання чиновників — Стасюк

Урізання коштів у міському бюджеті на забезпечення медицини — це цинічний крок з боку влади.

Такої думки притримується член фракції БЮТ в міські раді Володимир Стасюк.

«В бюджеті ми маємо 110 мільйонів гривень на медицину, але навіть за формульним розрахунком мали б отримати більше на два мільйони, — каже Володимир Стасюк, — Усього на захищені статті по медицині нам не вистачає 4 мільйони гривень. Це неприпустимо, адже ми вперше маємо випадок, коли до формульного розрахунку бюджету нічого не додають, а навпаки - знімають. Також вперше ми маємо випадок, коли зняті з медицини кошти додаються на утримання чиновників».

Володимир Стасюк зауважив, що цього року медична сфера міста в першу чергу матиме проблему із заміною працівників, адже на це коштів просто немає.

«Також у 2010 році не буде виконаний закон про індексацію заробітної плати, — каже депутат, — Виключена стаття на оздоровлення працівників. Про що можна говорити, коли на енергоносії не вистачає майже 1.5 мільйони. Я маю усі підстави сказати, що додавання 8 мільйонів до бюджету, а потім зняття по 2.5 % з кожної галузі - це спеціальний, глибокопродуманий крок для введення в оману громадськості».

Володимир Стасюк висловив думку про необхідність створення в Івано-Франківську комунальних аптек.

«Якщо така аптека буде створена, то це має дати позитивні нюанси, але якщо не запровадити власні аптечні підрозділи, то можемо мати ціну на ліки в комунальній аптеці таку ж, як і в приватній, — говорить Володимир Стасюк, — Ще, для покращення галузі медицини, потрібно запровадити добровільне страхування громадян та відкриття денних стаціонарів у лікарнях міста».

old_editor, 21.05.2010 19:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини