Підвал на Тролейбусній, 4 затоплено з 2008 року. Звернення в ЖЕО, водоканал та УЖКГ безрезультатні — жильці

Уже більше двох років у жилому будинку на Тролейбусній, 4 підвали залиті водою. У такому стані вони знаходяться не залежно від сезону. Цією проблемою з «Малакавою» поділилися мешканці будинку.

«У нас постійно стоїть вода в підвалі, зверху вона навіть покрита чорною плівкою. У підвалі влітку постійно багато комарів й таких запах, що неможливо відчинити вікно. А взимку в підвальному приміщенні постійно стоїть пара. Відкачує воду наше ЖЕО, але лише тоді, коли ми приносимо їм заяву. Вирішенням проблеми ж ніхто не займається», — розповідає мешканка будинку Тетяна Федик.

За словами жильців, при кожному зверненні в ЖЕО вони чують одну відповідь: «Це не наша проблема, цим повинен займатися водоканал». Звернення у «Водоекотехпром» також не дало суттєвих результатів, адже вони переводять стрілки на ЖЕО.

Ще у 2008 році, наголошує Тетяна Федик, підвал будинку досліджувала комісія з представників житлово-експлуатаційної організації та водоканалу, й вони дійшли спільної думки, що усунути проблему можна, але для цього потрібен спеціальний насос для відкачування води.

«Далі розмов справа не просунулася. Нам сказали, що все впирається в кошти. А у 2009 році працівники ЖЕО повідомили, що для усунення проблеми потрібно поміняти трасу з трубами від ЖЕО до нашого будинку. І на це водоканал вже виділив необхідні кошти. Досі жодних робіт не розпочалося», — розповідають мешканці проблемного будинку.

Стосовно виділення коштів на заміну труб, як стверджує перший заступник генерального директора «Водоекотехпрому» Микола Калайда, то тут виникло якесь непорозуміння, адже такі кошти може виділити виключно міський бюджет.

«Єдине, що могло здійснюватися відносно будинку з нашого боку - це виконання ремонтних робіт», — каже Микола Калайда.

Також, підприємство пообіцяло надати детальнішу інформацію по даному житловому будинку при офіційному запиті, який «Малакава» готує.

Окрім ЖЕО та «Водоекотехпрому», подібні звернення були й до УЖКГ. Під час перевірки управлінням вода в підвалі зійшла, в результаті чого вони констатували, що підвальне приміщення будинку відповідає усім санітарним вимогам.

Останнім кроком мешканців Тролейбусної, 4 стало звернення до депутата з БЮТ у 2009 році з їх проблемою. Депутат запевнив, що проблема буде вирішена.

«БЮТівці й справді прийшли до нашого будинку й все, що вони сказали - це те, що люди в таких умовах не можуть жити. Але партія одразу про нас забула, а ми досі живемо в таких умовах», — каже Тетяна Федик.



old_editor, 20.05.2010 22:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини