Отримати інформацію про проведення тендерів в місті — проблема — Соловей

Майбутнє економіки Івано-Франківська за проектом Хриплинського промислово-інвестиційного вузла.

Про це сьогодні журналістам розповів голова «Громадського Форуму Івано-Франківська» Юрій Соловей.

«На жаль, бюджет, який ми маємо, не носить жодної інвестиційної складової - це звичайний бюджет проїдання, — зазначає Юрій Соловей, — Це гроші, які йдуть в пісок. Якщо подивитися, що відбувалося з економікою міста за чотири роки, то ми побачимо, що жодного інвестиційно привабливого проекту не залучено, на відміну від періоду 2002-2004».

Згадавши часи, коли був начальником управління економіки, Юрій Соловей нагадав, що тоді він розробляв проект Хриплинського промислового вузла і що навіть зараз цей проект не втратив своєї економічної привабливості.

«Зараз цей проект є похований, — каже Юрій Соловей, — Проте, якщо ці гектари землі привести до порядку, підвести комунікації, зробити дороги та розробити відповідну документацію, то ми можемо за спрощеною системою надавати їх для інвестора, що дало б для економіки міста великий дохід».

Також Юрій Соловей зазначив, що з 25 мільйонів, передбачених в бюджеті міста на проплату за енергоносії в системі освіти, 8 - це чистий прибуток «Теплокомуненерго».

«Практично йде вимивання коштів, — каже він, — Адже 30 % із 25 мільйонів - це прибуток ТКЕ. Схема проста - бюджет, управління освіти, рахунки ТКЕ».

На його думку, виходом із даної ситуації є реформування освіти та запровадження енергозберігаючих технологій.

«Чим більше учнів у школі, тим більше коштів повинно надаватися школі, — говорить Юрій Соловей, — Гроші повинні бути на рахунки школи, тоді й сам директор школи буде зацікавлений у їх економії, бо коли він тих коштів не бачить, то й економити неможливо».

Також Юрій Соловей зазначив, що зараз владою ведеться нечесна політика щодо тендерів, які проводяться у місті.

«Зараз тендери виграють донецькі фірми, будь-які інші, лише не наші, — каже Юрій Соловей, — Отримати інформацію про проведення тендерів в місті - це проблема. Потрібно створити тендерний комітет, в який би увійшли начальники усіх галузевих управлінь та депутати, і який би прозоро проводив усі тендерні операції».

old_editor, 20.05.2010 19:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини