Дві багатоповерхівки на баскетбольному полі. Дозвіл був зроблений у період відпустки мера

На території баскетбольного майданчика по вулиці Івасюка поряд з будинками 40, 42, 44, 46 найближчим часом планує розпочатися будівництво двох будівель – дев`ятиповерхівки та п`ятиповерхівки.

Рішення на проведення проектно-пошукових робіт для побудови багатоповерхівок на цій території було прийнято 25 травня 2007 року на засіданні міськвиконкому та підписано тоді першим заступником міського голови Володимиром Швадчаком. Таке рішення обурило мешканців вказаних будинків, які незгідні з проведення подібного будівництва.

Як повідомив міський голова Віктор Анушкевичус скаржникам сусідніх будинків на прийомі, саме у цей період він перебував у відпустці й рішення такого характеру тоді не було одиноким.

Як розповідають мешканці сусідніх будинків, складним завданням для них було визначення й забудовника.

«У всій документації було зазначено, що забудовник «Прикарпаттябуд», яке ми ніяк не могли знайти за його юридичною адресою. Зовсім випадково виявилося, що справжня адреса забудовника аналогічна адресі ТзОВ «Франківськміськбуд», тобто, власне вони й є забудовниками. Своїм зверненням до мера ми намагаємося попередити незаконне будівництво, яке ще не розпочалося, оскільки забудовник не має усіх необхідних документів», – розповідає мешканець одного з сусідніх будинків, Олександр Касапчук.

Вже безпосередньо на прийомі у мера міста головний міський архітектор Ігор Гаркот підтвердив, що забудовником справді є «Франківськміськбуд», директор якого Сергій Басараб.

У мерії також зазначили, що власне на спортивні майданчики такого типу видано акт на постійне користування, що унеможливлює будь-яке будівництво на цій території. Тут також виявилося, що замовником проблемного будівництва є сьогоднішній заступник голови ОДА Руслан Гусак.

Не зважаючи на обіцянки мера, який сказав, що не дозволить подібного будівництва, мешканці чотирьох вище зазначених будинків запевняють, що наступним кроком буде запис на прийом до голови ОДА Михайла Вишиванюка, адже мова йде про його заступника. Крім того, вже попередньо вони написали заяви на ім`я міського голови Анушкевичуса, головного архітектора Гаркота, прокурора міста Янка, прокурора області Гошовського та голови ОДА Вишиванюка з проханням не допустити подібного будівництва, зібравши при цьому понад дві сотні підписів однодумців.

old_editor, 19.05.2010 23:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини