СБУ на Прикарпатті затримала міліціонера та залізничника на хабарі у 32 тисячі гривень

19 травня близько 20:00 співробітниками Управління СБ України в Івано-Франківській області затримано при вимаганні та одержанні хабара начальника вагонного депо станції Коломия та начальника лінійного пункту міліції на станції Коломия лінійного Управління на Львівській залізниці УМВС України на транспорті.

Ці службові особи вимагали та одержали хабара у сумі 32 тисячі гривень за не притягнення до кримінальної відповідальності та не звільнення з роботи працівника вагонного депо станції Коломия.

Службових осіб було затримано при одержанні ними 19 тисяч гривень – другої частини хабара. Першу частину у сумі 11 000 гривень та 200 євро службові особи отримали раніше.

Співробітники СБУ затримали службовців у автомобілі, що належить одному з них, тієї миті, коли вони ділили хабар між собою. Тож не дивно, що на руках та у салоні авто службовців зафіксовано чисельні сліди спеціальної речовини, якою були позначені купюри.

За даним фактом прокуратурою області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України – одержання хабара службовими особами за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням. За даний злочин Законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади терміном на 3 роки та з конфіскацією майна. Підозрюваних у скоєнні злочину затримано, вони знаходяться в ІТТ Івано-Франківського МВ УМВС.



Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області


old_editor, 21.05.2010 18:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини