Профспілка говорить про плани створення нових робочих місць. Але поки що займається лише підрахунками числа безробітних

Вже довший час профспілки говорять про необхідність створення програми, яка допоможе розширити кількість робочих місць у країні. За словами голови облпрофспілки «Трудящі» Олександра Кірілова, одним з основних завдань такої програми є визначення ключових галузей, завдяки яким українська економіка отримає конкурентні переваги на міжнародному ринку.

«Дуже важливим на сьогодні питанням, яким власне й займатиметься програма профспілки, є реформа підготовки кадрів, підняття малого бізнесу та посилення боротьби з незаконною міграцією. Нам потрібно заохочувати людей до вибору технічних професій, адже юристів та вчителів сьогодні таки забагато», — каже Олександр Кірілов.

За підрахунками профспілок у країні налічується близько 3,5 млн. безробітних, хоча за офіційними даними центра зайнятості ця цифра — 530 тисяч осіб.

Щодо Івано-Франківської області, як розповів голова облпрофспілки, станом на 1 квітня у центрі зайнятості перебувало 1894 безробітних, що становить лише третину реальної картини.

Профспілки запевняють, що кроки по створенню нових робочих місць розпочнуться одразу, як програма буде розроблена. Про терміни розробки програми по безробіттю на сьогодні можна лише здогадуватися.

old_editor, 11.05.2010 16:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини