«Свобода» не допустила комуністичного маршу центральними вулицями Івано-Франківська

9 травня 2010 р. члени ВО «Свобода» провели пікетування комуністичного маршу у Івано-Франківську. Внаслідок цього комуністи не змогли пройти під червоними прапорами центральною вулицею міста.

Понад 300 націоналістів перекрили головну вулицю міста – вулицю Незалежності, якою мала пройти комуністична хода та провели невеликий мітинг проти існування комуністичної ідеології в Україні. В результаті колона під прапорами КПУ та Партії регіонів в супроводі правоохоронних органів змушена була вирушити обхідними маленькими вулицями.

«Свободівці» тримали в руках гасла «стоп комунофашизм», «комуністів на смітник історії», «Бандера і Шухевич – наші Герої» та інші.

Виступаючи перед пікетувальниками голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич в першу чергу привітав всіх жінок зі святом – Днем Матері та зазначив: «Ті, хто сьогодні прийшов виступити проти «червоного маршу» відрізняються від тих депутатів Івано-Франківської обласної ради, які у відповідальний момент втекли з сесійної зали та не проголосували проти продовження перебування в Криму Чорноморського флоту Росії. Цим справжні націоналісти відрізняються від так званих «націонал-демократів», які збанкрутували під натиском антиукраїнських сил. Для українців 9 травня – це день скорботи, а «день победи», оскільки у війні двох тоталітарних режимів наша земля втратила понад 20 мільйонів громадян, а один окупант української землі змінився іншим з ще більш жорстоким антиукраїнським режимом. день нашої перемоги – це 24 серпня, коли постала українська держава. Справжнім ветеранам сьогодні мало б бути щонайменше 83-85 років, натомість в цьому комуністичному марші хочуть пройти значно молодші люди – це ті працівники КГБ, які виселяли звідси наших дідів, нищили українську націю».

Голова Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода» Роман Онуфріїв звертаючись до присутніх наголосив: «Сьогодні антиукраїнські сили хочуть показати, що можуть безперешкодно йти по центральних вулицях усіх міст. Проте, ми не дозволимо, щоб тут, у бандерівському краї, де активно діяла УПА, а війська НКВД знищували цілі українські села, по головній вулиці міста несли комуністичні прапори. ВО «Свобода» виступає за заборону комуністичної ідеології. Сьогодні, своїми діями ми проводимо суд над більшовицькою ідеологією, щоб не допустити її переродження в майбутньому».

Не пустивши небагаточисельну комуністичну колону по вулиці Незалежності, «свободівці» вирушили до Меморіального скверу борцям за Незалежність України, де віддали шану справжнім героям України.

old_editor, 09.05.2010 22:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини