Заява виконкому Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»

ГУРТУЙМОСЯ ЗАДЛЯ РЕАЛЬНИХ ДІЙ, А НЕ ДЛЯ ЇХНЬОЇ ІМІТАЦІЇ

Перш ж кроки Віктора Януковича на посаді президента України поставили Українську державу перед загрозою її ліквідації. Це активізувало процес координації українських політичних сил.

За дорученням виконкому Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» її представники взяли участь в усіх трьох координаційних нарадах лідерів політичних партій та громадських організацій Прикарпаття, що відбулися в період з 30 квітня до 5 травня цього року.

В процесі їх проведення була узгоджена принципова оцінка існуючого в Україні владного режиму як антиукраїнського й авторитарного, досягнуто домовленості про координацію дій, прийнято відповідне Звернення та створено технічний секретаріат.

Вважаємо це безперечним позитивом. Подальша роль учасників нарад в громадсько-політичних заходах дасть змогу перевірити реальну здатність кожної із організацій мобілізувати свої структури, депутатський корпус та інші важелі впливу на громадськість краю.

В той же час стурбованість викликають тенденції, розвиток яких може негативно вплинути на процес гуртування здорових національних сил та на його результативність.

До таких тенденцій відносимо, перш за все, перетягування ковдри «опозиційної першості». Вважаємо, що саме із-за цього організаторами нарад не було запрошено до їх участі представників «Блоку Юлії Тимошенко».

Критично ставимося до цієї політичної сили, поділяємо переконання інших учасників наради, що результати її дотеперішньої діяльності спричинили погіршення суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в державі. В той же час і заради справедливості відзначаємо, що за цей стан в однаковій мірі відповідальний також її вчорашній союзник по коаліції – Блок «Наша Україна – Народна Самооборона».

Інша негативна тенденція – прояви колабораціонізму із нинішнім антиукраїнським режимом. Саме так ми розцінюємо масову відсутність депутатів обласної ради із фракцій БЮТ, «Нашої України» та Української Народної Партії на останній позачерговій сесії, яка мала прийняти звернення про недопустимість продовження терміну перебування російського флоту на українській землі. Саме їхня неявка призвела до відсутності кворуму й не дозволила зробити цього принципового політичного кроку.

Застерігаємо, що після краху цього режиму кожен колаборант понесе співвідповідальність за його антинаціональну політику й руйнування Української держави.

Турбує і цілеспрямоване ухиляння від здійснення практичних заходів, що мали б бути реакцією на ті виклики, які сьогодні постають перед українцями навіть на рівні нашого краю.

Нам дивно, чому ті політичні сили, які мають більшість в обласній раді, але насправді вже не впливають на своїх депутатів, відмовляються підтримати нашу вимогу про її саморозпуск. Наголошуємо, що вони відповідальні за зрадництво тих депутатів, яких провели до обласної ради у своїх списках, і шляхом дострокового припинення її повноважень могли б врятувати свій авторитет.

З такою ж прикрістю ми відзначаємо, що ці політичні сили відмовилися від нашої пропозиції ще до 9-го травня ініціювати позачергову сесію обласної ради, щоби на ній розставити всі крапки над політичним трактуванням т. зв. «побєди» і правом вищого представницького органу краю визначити умови відзначення цієї дати на Прикарпатті, як Дня Скорботи.

Передбачаємо, що відмова від такого кроку буде мати реальні негативні наслідки. Адже у планах теперішньої виконавчої влади області є проведення параду силових структур, що ми розцінюємо як брязкання зброєю для залякування громадськості краю, комуністичні маніфестації з кривавими прапорами більшовицького режиму, масова роздача бляшаних брязкалець з написами російською мовою (очевидно, виготовлених в Росії) тощо.

Івано-Франківська обласна організація ВО «Свобода» й надалі буде активно реалізувати «Програму захисту українців». Заявляємо, що готові до координації своїх дій з усіма проукраїнськими політичними партіями й громадськими організаціями краю та закликаємо надати пріоритет предметним діях, а не голослівним деклараціям й дріб’язковій амбіційній метушні.

Слава Україні! Героям Слава!

07.05.2010 р.

old_editor, 08.05.2010 17:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини